Gehaktballetjes met
kruidensalsa
4 personen tussengerecht Benodigdheden:
Voor de salsa:
Kneed 250 gram lams- of rundergehakt met zout, peper, 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden, 1 fijngesnipperde sjalot, 1 teentje knoflook, 1 ei en wat broodkruim of paneermeel tot een smeuïg gehakt. Vorm er 8 kleine balletjes van en laat deze ±a 30 minuten opstijven in de koelkast. Maak intussen de salsa. Meng 1 bosje grof gehakte munt, 1 bosje grof gehakte peterselie, 2 ansjovisfilets, 1 theelepel citroenrasp, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel kappertjes en 3 eetlepels olijfolie in een keukenmachine tot een grove salsa. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Verdun eventueel met extra olie. Bak de balletjes in een voorverwarmde oven van 200ºC in ± 15 minuten gaar (of bak ze in een koekenpan). Serveer de gehaktballetjes warm of lauwwarm met de kruidensalsa.
|