Gehaktballetjes met kruidensalsa

4 personen

tussengerecht

Benodigdheden:

250 gram lams of rundergehakt
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden
1 fijngesnipperd sjalotje
1 teentje knoflook
1 ei
1 pakje paneermeel

Voor de salsa:

1 bosje munt
1 bosje peterselie
2 ansjovisfilets
1 theelepel citroenrasp
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kappertjes

Kneed 250 gram lams- of rundergehakt met zout, peper, 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden, 1 fijngesnipperde sjalot, 1 teentje knoflook, 1 ei en wat broodkruim of paneermeel tot een smeuïg gehakt. Vorm er 8 kleine balletjes van en laat deze ±a 30 minuten opstijven in de koelkast. Maak intussen de salsa. Meng 1 bosje grof gehakte munt, 1 bosje grof gehakte peterselie, 2 ansjovisfilets, 1 theelepel citroenrasp, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel kappertjes en 3 eetlepels olijfolie in een keukenmachine tot een grove salsa. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Verdun eventueel met extra olie. Bak de balletjes in een voorverwarmde oven van 200ºC in ± 15 minuten gaar (of bak ze in een koekenpan). Serveer de gehaktballetjes warm of lauwwarm met de kruidensalsa.