Bladerdeegpakketje met zalm

4 personen

Benodigdheden:

8    plakjes bladerdeeg uit de diepvries
50    gram gekookte rijst
200    gram zalmfilet in blokjes
2    lente uitje in dunne ringen
2    eetlepels fijngehakte peterselie
1    mespuntje zout
1    ei losgeklopt
1    eierdooier
4    plukjes veldsla

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 190ºC. Leg de net ontdooide plakjes bladerdeeg naast elkaar. Leg in het midden van 4 plakjes een vierkantje van gekookte rijst. Schep in een kom de blokjes zalmfilet, lente-ui, peterselie, een snufje zout en het losgeklopte ei door elkaar. Verdeel dit mengsel over de rijst. Bevochtig de randen van het bladerdeeg. Dek de vullingen toe met een plakje bladerdeeg en druk de randen goed op elkaar. Druk de randen nogmaals op elkaar met de tanden van een vork. Bestrijk de bovenkanten van de pakketjes met eidooier. Leg de pakketjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.