![]() |
Eieren in gerookte zalm 4 personen (voorgerecht) Benodigdheden:
Zo maak je het klaar: Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard. Spoel ze af
onder koud stromend water, pel ze en laat ze afkoelen. Bekleed de bodem en
wand van de ingevette kopjes met plasticfolie. Bekleed ze daarna met plakjes
gerookte zalm. Meng de Hüttenkäse met bieslook en dille en breng hem op
smaak met zout en (citroen)peper. Schep in elk vormpje een lepel van dit
mengsel en duw er dan een ei in met de spitse kant naar beneden. Schep er
Hüttenkäse op, verdeel die rond het ei en druk alles goed aan. Dek de
bovenkant af met een stukje zalm en zet de vormpjes minstens 1 uur afgedekt
in de koelkast. Verwijder de grove steeltjes uit de waterkers en verdeel de blaadjes over vier bordjes. Keer op elk bordje een kopje en trek het vormpje voorzichtig omhoog. Garneer eventueel met een takje verse dille. Lekker met versgeroosterde plakjes stokbrood.
|