Lentegroene salade met gepocheerd ei
4 personen
Benodigdheden:
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
150 |
gram sugarsnaps |
200 |
gram doperwten |
50 |
gram ontbijtspek |
100 |
gram jonge spinazieblaadjes, gewassen en gedroogd |
2 |
eetlepels mayonaise |
1 |
eetlepel sinaasappelsap |
4 |
eieren |
1 |
eetlepel witte azijn |
Zo maak je het klaar:
Breng water met zout aan de kook en blancheer de sugarsnaps en doperwten 2 minuten,. Spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken. Bak het ontbijtspek knapperig uit in een droge koekenpan en laat dit uitlekken op keukenpapier. Meng alle groenten in een grote schaap en doe er wat zout en peper bij.
Klop een sausje van mayonaise en sinaasappelsap en breng op smaak met zout en peper. Verdeel die over de vier borden.
Giet in een koekenpan ongeveer 1 liter azijn. Breng dit aan de kook. Breek vlak boven het water de eieren en laat de inhoud van elk ei voorzichtig er in glijden. Temper het vuur en houd het water tegen de kook aan. Bij niet verse eieren wil het eiwit nog wel eens uitlopen. Schep dat dan met een schuimspaan terug over de dooier. Laat de eieren ± 5 minuten in het hete water liggen. Schep de gepocheerde eireen met een schuimspaan op de salade.

|