|
Oef en cocotte met zalm
Benodigdheden:
2 |
eetlepels gesmolten boter |
50 |
gram gerookte zalmsnippers |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
100 |
ml crème fraîche |
4 |
eieren |
3 |
sneetjes witbrood |
4 |
eenpersoons ovenschaaltjes |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de binnenkant van de schaaltjes met een beetje boter en verdeel de zalmsnippers erover. Verdeel hier de crème fraîche over en breek boven elk schaaltje 1 ei.
Bestrooi het ei met een beetje zout en witte peper en zet de schaaltjes in een braadslede.
Giet kokend water langs de schaaltjes tot ze voor de helft onder staan. Bak de eitjes 5-8 minuten in de oven, afhankelijk van de gewenste gaarheid van de dooier.
Rooster de boterhammen goudbruin en bestrijk ze met de rest van de boter. Snijd het brood in repen en serveer bij de eierpotjes.
|