Salade met hamterrine
4 personen
Benodigdheden:
150 |
gram roomkaas |
1 |
eetlepel kappertjes |
1 |
appel in zeer kleine blokjes |
5 |
zoetzure augurkjes in zeer kleine blokjes |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje versgemalen peper |
200 |
gram beenham in dunne plakjes |
1 |
bakje veldsla |
2 |
eetlepels olijfolie |
1 |
eetlepels witte balsamicoazijn |
4 |
geroosterde witte boterhammen |
1 |
rol vershoudfolie |
Zo maak je het klaar:
Roer de roomkaas goed los in een grote kom. Schep hier de kappertjes, appel en augurkjes door. Breng op smaak met zout en peper. Leg 4 plakken ham dakpansgewijs naast elkaar op een stuk folie. Leg hier op dezelfde wijze nog 4 plakken op. Schep het roomkaasmengsel in het midden en rol de plakken ham met behulp van de folie stevig op. Draai de folie eromheen en laat de rol een uur of langer opstijven in de koelkast (dit kan een dag van tevoren).
Maak de veldsla aan met de olie en azijn en wat zout en peper. Verdeel dit over 4 bordjes. Snij de rol in 12 plakjes en leg deze op de salade. Snij de boterhammen in driehoeken en leg dit er bij.

|