Zalmnestjes met krokante eieren
4 personen
Benodigdheden:
4 |
eieren |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
2 |
sneetjes witbrood zonder korst verkruimeld |
2 |
eetlepels sesamzaad |
50 |
gram bloem |
1 |
losgeklopt eiwit |
75 |
gram veldsla |
200 |
gram gerookte zalm |
4 |
eetlepels olijfolie |
2 |
eetlepels citroensap |
1 |
eetlepel verse bieslook |
Zo maak je het klaar:
Kook de eieren 4 minuten en laat ze daarna goed afkoelen door er koud water over te gieten. Pel ze en leg ze op een stuk keukenpapier of een schone doek. Meng de olijfolie, citroensap en de versiebieslook goed door elkaar in een schaaltje.
Meng het witbrood, sesamzaad en de peper. Verhit de frituurpan op 180°C. Rol de eieren door de bloem en zorg dat ze helemaal bedekt zijn met de bloem. Haal ze daarna door het eiwit en rol ze door het broodkruim. Het hele ei moet goed bedekt zijn.
Frituur de eieren met behulp van de schuimspaan 3 minuten. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de sla over vier borden. Sprenkel de dressing erover. Leg de zalm in het midden van de sla en zet de eieren erin.

|