Banketletter met met pittig gehakt

20 stukken
 
Benodigdheden:

8 plakje roomboterbladerdeeg
100 gram bruine of witte amandelen
100 gram salami
500 gram mager rundergehakt
1 eetlepel milde paprikapoeder
2 theelepels kaneel
1 ei
3 eetlepels melk

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Spreid de plakjes bladerdeeg uit en laat ze ontdooien. Maal intussen in de keukenmachine de amandelen tot een fijn meel. Hak de salami fijn. Meng in een kom het rundergehakt met paprikapoeder, kaneel, zout, versgemalen peper, gemalen amandelen, salami en ei. Kneed alles heel goed door tot een egaal, wat plakkerig mengsel. Leg de plakjes bladerdeeg op het werkvlak naast elkaar tot een lange rechthoek, laat de lapjes elkaar 1 cm overlappen, druk de naden goed dicht. Verdeel het gehaktmengsel in het midden tot een lange worst van ca. 4 cm doorsnede, laat aan de korte kanten 5 cm vrij. Vouw de lange kanten van het deeg over het gehakt en vorm het geheel tot een lange rol. Bevochtig het deeg met een beetje water en druk de randen goed op elkaar. Vouw ook de uiteinden van de rol goed dicht. Leg de rol voorzichtig - als het kan met 2 personen - in de vorm van een S met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant met melk. Bak de banketletter in het midden van de oven in 25-35 minuten goudbruin en gaar. Laat de banketletter uit de oven 10 minuten staan en snijd de rol pas daarna in stukken.