Decemberbroodjes

10 stuks
 
Benodigdheden: 

2 losgeklopte eieren
250 ml melk
50 gram gesmolten boter
450 gram witbroodmix
250 gram lichtbruine basterdsuiker
1 eetlepel speculaaskruiden
1 eetlepel kaneelpoeder
25 gram geschaafde amandelen

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de helft van het ei met de melk en de boter. Giet dit mengsel bij het broodmix en kneed het tot een soepel deeg. Dek dit af met plastic folie en laat het geheel 10 minuten rijzen.
Kneed de basterdsuiker, speculaaskruiden, kaneelpoeder en de amandelen door het deeg. Verdeel het deeg in 10 porties en vorm hiervan dunne rollen van ± 20 cm lang. Leg in iedere deegrol een losse knoop en leg ze op de bakplaat. Laat ze afgedekt 15 minuten rijzen. Bestrijk het deeg na het rijzen met het overgebleven ei en bak de broodjes in ± 20 minuten lichtbruin en gaar.