Gevulde speculaas

 
Benodigdheden:

300 gram amandelspijs
1 klein ei
½ eetlepel gerapte citroenschil
185 gram zelfrijzend bakmeel
85 gram donkere basterdsuiker
10 gram speculaaskruiden
1 mespuntje zout
120 gram koude boter in stukjes
20 gehalveerde amandelen
2 eetlepels melk

Zo maak je het klaar:

Amandelspijs mengen met ei en citroensap en goed doorkneden. Bakmeel boven kom zeven, kuiltje in het midden maken. Suiker, speculaaskruiden, zout, boter in kuiltje doen en met de vingers door het bakmeel verkruimelen. Snel tot een soepel deeg kneden. Deeg in plastic olie wikkelen en 30 minuten in de koelkast laten rusten. Oven voorverwarmen op 175°C. Deeg in tweeën delen en beide delen uitrollen tot een lap van 15 x 15 cm en 7 mm dik. Een deeglap op de bakplaat leggen en met een vork inprikken. Amandelspijs erover verdelen. Afdekken met de tweede deeglap, randen op elkaar drukken. Deeg garneren met amandelen en bestrijken met melk. Speculaas in het midden van de oven in ± 35 minuten bruin bakken.