Kruidnoten met witte chocolade en cacao

10 personen 

Benodigdheden: 

250 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram donkere basterdsuiker
½ bakje koek en speculaaskruiden
100 gram koude boter
2 eetlepels melk
100 gram witte chocolade in stukjes
1 eetlepel cacaopoeder
1 stuk bakpapier

Zo maak je het klaar: 

Meng het meel, de suiker en kruiden in een kom en snijd met 2 messen de boter erdoor. Kneed verder met de hand. Voeg de melk toe. Vorm een bal en leg in vershoudfolie 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak bolletjes van het deeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bolletjes een beetje plat, bak ze in ± 12 minuten gaar en laat helemaal afkoelen. Doe de chocolade in een steelpan, hang deze in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat smelten (au bain-marie). Doop de kruidnoten tot de helft in de chocolade en daarna met het topje in de cacao. Leg op bakpapier tot de chocolade hard is.