Speculaasmijters met noten

12 stuks 

Benodigdheden: 

250 gram volkoren tarwebloem
1 theelepel bakpoeder
1 bakje koek en speculaaskruiden
120 gram donkere basterdsuiker
150 gram koude boter
1 ei gesplitst
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels garneeramandelen
2 eetlepels hazelnoten
10 pecannoten
1 deegroller

1

stuk bakpapier

Zo maak je het klaar: 

Meng de bloem, het bakpoeder, de kruiden, de suiker en een mespunt zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor. Voeg het eiwit toe en kneed tot een soepel deeg. Vorm een bal en leg in vershoudfolie 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg met een deegroller uit tot een plak van 1/2 cm dik. Snijd er mijters uit en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Versier met de noten en bestrijk met de eidooier. Bak in ± 15 minuten gaar.