Taai taai poppetjes (1)

10 stuks
 
Benodigdheden:
 

1 klontje boter om in te vetten
100 gram honing
1 eetlepel appelstroop
2 anijsblokjes
250 gram bloem voor het bestuiven
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
3 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel nootmuskaat
2 theelepels koek & speculaas kruiden

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C). Vet een bakplaat in.
Verwarm de honing op een laag vuur en roer de appelstroop erdoor. Laat dit afkoelen.
Stamp de anijsblokjes fijn.
Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom en meng de overige ingrediënten erdoor.
Kneed het bloemmengsel met de honing en ± 50 ml lauwwarm water tot een stevig deeg.
Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ± 2 cm dik.

Snij of steek poppetjes uit het deeg, leg ze op de bakplaat en bak ze midden in de oven in ± 20 minuten gaar.