Taai taai poppetjes (2)

15 stuks 

Benodigdheden: 

300 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
4 eetlepels gestampte muisjes
2 theelepels koek en speculaaskruiden
1 theelepel kaneel
175 ml honing
1 ei gesplitst
1 eetlepel citroen limonadesiroop
5 eetlepels poedersuiker
1 stuk bakpapier

Zo maak je het klaar: 

Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Meng de muisjes, de kruiden en de kaneel erdoor. Maak een kuiltje in het mengsel en schenk de honing en het eiwit erin. Klop met de mixer op de laagste stand tot kruimelig deeg. Vorm een bal en leg in vershoudfolie 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 °C. Maak 15 poppetjes van 1/2 cm dik van het deeg. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met de eidooier en bak in 12 minuten gaar. Laat 30 minuten afkoelen. Meng de siroop en de suiker tot glazuur. Vouw een cornetje (spuitzak) van bakpapier, vul met glazuur, knip het puntje af en versier de taaitaai. Laat 1 uur drogen.