Valentijnstaart
 
Benodigdheden:
 

3 eieren
90 gram fijne suiker
90 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
theelepel frambozenjam
3 deciliter banketbakkersroom
250 gram verse frambozen of ontdooide diepvriesframbozen
150 gram poedersuiker
1 theelepel hele sterke koffie
3 eetlepels heet water

Zo maak je het klaar:

 
Warm de oven voor op 200°C. Vet de vorm in en bekleed het met bakpapier. Zet een steelpan met een laagje water op het vuur. Laat het water heet worden, maar niet koken. Zet er een kom op en klop daarin met de garde de eieren met de suiker tot het mengsel dik en romig is. Dat zal zo’n 10 minuten duren. Haal de kom van de pan en blijf kloppen tot de crème is afgekoeld. Zeef de bloem boven een andere kom met het bakpoeder en de oploskoffie en schep dit meelmengsel door de eierencrème. Klopt niet te lang, want het beslag moet luchtig blijven. Doe het in een hartvorm en strijk het glad met een natgemaakte spatel. Zet de vorm in de oven en laat de cakebodem  in ± 25 minuten gaar en stevig. Laat de cake afkoelen op een rooster. Haal het bakpaper een beetje los, maar haal het nog niet helemaal weg. Laat de cake afkoelen en snijd hem dan horizontaal door midden. Bestrijk de onderste helft met banketbakkersroom en leg de frambozen erop. Leg dan de bovenste helft van de cake erop. Maak vervolgens de glazuur door de poedersuiker boven ene kom te zeven en meng dit met de frambozenjam. Giet het mengsel over de taart en strijk het goed uit tot  ± 1 cm van de rand. Laat het glazuur goed opdrogen.