Aardbeientaartjes

6 personen

Benodigdheden:

3 eieren
1 mespuntje zout
100 gram lichtbruine basterdsuiker
3 druppes vanille essence
75 gram bloem
25 gram maïzena
2 eetlepels suiker
500 gram aardbeieen
1 sinaasappel uitgeperst
75 gram suiker
1/8 liter slagroom

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak van het papier een vorm met een openstaande rand van 2 cm en zet de hoeken vast met paperclips. Leg de vorm op de bakplaat. Splits de eieren in dooiers en witten. Klop de eiwitten stijf met zout en klop daarna lepel voor lepel de helft van de basterdsuiker en de vanille-essence in ± 5 minuten tot een licht en luchtig mengsel.

Spatel het dooiermengsel door de eiwitten. Schep de bloem en de maïzena door elkaar en zeef dit door het mengsel boven het beslag. Spatel dit goed door. Schep het beslag in een papieren vorm, strijk de bovenkant glad en bak de koek in 10 tot 12 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Leg een theedoek op het werkvlak en bestrooi deze met 2 eetlepels suiker. Stort de koek met het papier naar boven op de theedoek. Bestrijk het papier met een kwastje met koud water, en trek het papier van de koek. Snij met behulp van een schaaltje of een kopje van 9 cm ronde plakken uit de koek. Maak de aardbeien schoon. Houd 6 aardbeien achter voor de garnering. Breng het sinaasappelsap met 50 gram van de suiker en de helft van de aardbeienplakjes aan de kook en laat een paar minuten doorkoken. Laat het vuur iets afkoelen en schep de resteerde aardbeienplakjes erdoor. Klop de slagroom stijf met de overgebleven suiker.

Leg 6 ronde koeken op een schaaltje. Verdeel het aardbeienmengsel erover. Dek af met de 6 andere koeken. Garneer het met slagroom en aardbeien. Bestrooi het met poedersuiker.