Appelcake

Benodigdheden:

180 gram boter
160 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 mespuntje zout
3 eieren
90 gram bloem
90 gram zelfrijzend bakmeel
2 appels

Zo maak je het klaar:

Roer de boter, suiker, vanillesuiker en zout licht van kleur. Voeg roerend één voor één de eieren toe. Klop steeds tot de massa gelijkmatig is. Voeg nu de gezeefde bloem en zelfrijzende bakmeel toe. Besmeer een cakevorm met boter. Bestuif deze met bloem en vul deze met de helft aan met het deeg. Schil de appels. Snij deze in dunne schijfjes. Leg ze op het deeg zodat ze de vorm niet raken. Bestrooi het mengsel met suiker en kaneel. Vul nu de rest van de vorm met de rest van het deeg. Steek hierin de appelschijfjes en bestrooi ze ook met suiker en kaneel. Plaats de cake in de onderste helft van de oven (150°C). Bak de cake in ± 1 uur gaar.