Appelpie (1)

Benodigdheden:  

75 gram boter
150 gram bloem
2 dl water
1 kilo appels
100 gram rozijnen
1 geraspte citroenschil
1 theelepel kaneel
60 gram suiker
1 ei

Zo maak je het klaar:

Maak van boter, bloem en water een piedeeg. Vul een ingevette vuurvaste schotel met gesnipperde appels, gewassen rozijnen en geraspte citroenschil. Strooi er telkens kaneel en suiker tussen. Zorg dat de schotel iets hoger dan het midden gevuld is. Leg een reep deeg op de met wat natgemaakte rand van de schotel. Bevochtig de reep deeg en bedek de bovenkant met een lap deeg die aan alle kanten ruim over hangt. Druk met een vork beide randen in elkaar. Snij het deel langs de rand van de schotel af. Van de deegresten kunt u een versiering maken. Welk met water aan de bovenkant wordt vastgeplakt. Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei en prik hier en daar in om barsten te voorkomen. Plaats de schotel in de onderste helft van de oven (225°C) en laat het gaar en bruin worden in ongeveer ± 30 minuten.