American cookies

Benodigdheden:

200 gram boter
200 gram basterdsuiker
½ zakje vanillesuiker
2 eetlepels cacao
2 eieren
200 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
100 gram witte chocolade
50 gram blanke amandelen

Zo maak je het klaar:

Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en cacaopoeder romig en klop er een voor een de eieren door. Zeef de bloem en de bakpoeder er boven en klop dit er goed doorheen. Voeg de chocolade en amandelen toe en roer alles goed om. Zet afgedekt met plasticfolie een half uur in de koelkast om het deeg op te laten stijven. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Verdeel het deeg in balletjes ter grootte van een walnoot en druk ze op de bakplaat met de palm van de hand. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes want ze lopen erg uit. Bak de koeken in ± 15 minuten hard aan de randen en zacht van binnen. Laat ze even afkoelen.