Aardbeientaart met kwark en munt

8 personen

Benodigdheden:

6 plakjes bladerdeeg
100 gram chocolade
1 citroen
450 gram kwark
750 gram aardbeien
1 mespuntje versgemalen peper
1 busje poedersuiker
1 bosje munt
1 zakje peulvruchten of bakknikkers voor extra steunvulling

Zo maak je het klaar:

Laat de bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vorm licht in en bekleed het met het deeg. Druk de naden goed tegen elkaar aan. Prik in de bodem een paar gaatjes met een vork.

Leg het bakpapier op het deeg en zet de bodem ± 10 minuten in de oven terug totdat hij lichtbruin is. Laat de bodem op een rooster afkoelen.

Breek de chocolade in stukjes en smelt deze. Bestrijk hiermee de afgekoelde taartbodem. Laat de chocolade op de taart uitharden. Maak de citroen aan de buitenkant schoon, rasp de schil en pers de citroen uit. Schep de rasp en het sap door de kwark en verdeel dit over de chocoladebodem.

Maak de aardbeitjes schoon en ontkroon deze. Leg de aardbeitjes op de kwark. Doe er een snufje peper overeen en garneer de rand van de taart met poedersuiker. Leg over de aardbeien wat blaadjes munt.