Appelplaattaart

8 personen

Benodigdheden:

300 gram bloem
100 gram lichte basterdsuiker
250 gram boter
110 gram ongezouten walnoten
300 gram amandelspijs
2 eieren
2 appelen, (elstars) geschild
50 gram suiker
2 theelepels kaneel

Zo maak je het klaar:

Doe de bloem, basterdsuiker en 1 mespuntje zout in een kom. Snijd er met 2 messen 200 gram boter door tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg de walnoten toe en kneed het deeg tot een samenhangende bal. Verpak de vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast staan,

Verwarm de oven voor op 175°C. Duw het deeg op een met pakpapier beklede bakplaat uit tot een rechthoekige plak van 25 x 35 cm. Vouw de randen om zodat er een opstaande rand ontstaat. Verkruimel de amandelspijs, roer los met de eieren en verdeel dit over het deeg.

Snij de appels in vieren, verwijder het klokkenhuis en snijd de partjes in schijfjes. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appel 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de suiker en kaneel toe en bak dit nog eens 2 minuten. Verdeel de appel over het deeg. Ba in het midden van de oven in ± 40 minuten goudbruin en aar. Je kunt de taart warm of koud eten. Ook lekker met kaneelijs.