Amandelmuffins met bosbessen

12 stuks

Benodigdheden:

250 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram amandelschaafsel grof gehakt
1 theelepel bakpoeder
75 gram suiker
200 ml karnemelk
1 ei losgeklopt
75 gram gesmolten boter
1 flesje amandel aroma een paar druppels ervan
5 eetlepels bosbessenjam
1 muffinvorm
12 papieren vormpjes

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een muffinvorm met papieren vormpjes klaar. Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom. Meng de karnemelk met het ei, de boter en eventueel het amandelaroma en giet dit bij de droge ingrediënten. Roer met een vork door. Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes en verdeel hierover de bosbessenjam. Verdeel de rest van het beslag over de vormpjes zodat de jam bedekt is. Bak de muffins in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.