Appelbootje

Benodigdheden:

1 pakje bladerdeeg
4 appelen
1 eetlepel citroensap
1 eierdooier
1 eetlepel paneermeel
60 gram fijne suiker
½ theelepel kaneel

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. Snijd de appels in partjes en haal de klokhuizen eruit. Elk appelpartje snijd je nu weer in plakjes. Druppel wat citroensap over de plakjes zodat ze niet verkleuren. Rol de hoeken van elk bladerdeegplakje twee keer om. Zo krijg je achthoekige bootjes met openstaande randjes. leg ze op de bakplaat op bakpapier. Klop in een kopje de eierdooier met 1 eetlepel water. Strijk dit dun over de deegbootjes. Strooi het paneermeel erover. Leg de plakjes appel als dakpannen op de bodem. Mengde kaneel en het suiker door elkaar en betrooi de bootjes hiermee. Bak ze bruin in 20 minuten.