Appel cupcakes

8 stuks

Benodigdheden:

4 stevige kleine appelen (elstars)
200 gram boter
150 gram bruine basterdsuiker
2 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd
2 theelepels kaneel
½ citroen schoongeboend en geraspt

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne schijfjes. Smelt de boter en roer de suiker erdoorheen. Klop de eieren los. Schep het bakmeel en de losgeklopte eieren door het boter-suikermengsel. Schep als laatste de kaneel, de appelschijfjes en de citroenrasp door het beslag. Bekleed de bodem en de zijkanten van de vormpjes met bakpapier. Schep het beslag erin. Bak de cakejes in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes eerst 10 minuten in de vorm afkoelen, en vervolgens nog 20 minuten op een rooster.

Voor extra smaak kun je nog 100 gram grofgehakte pecannoten of walnoten aan het beslag toevoegen.