Aardbeientompouce

4 personen

Benodigdheden:

4 plakjes roomboter bladerdeeg net ontdooid
250 ml volle melk
20 gram custardpoeder
3 eetlepels suiker
250 gram aardbeien
1 eetlepel limonadesiroop aardbeien
6 eetlepels poedersuiker
125 ml slagroom

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, prik er met een vork gaatjes in en leg het ovenrooster erop (dit voorkomt dat de plakjes te veel rijzen). Bak ze ± 10 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen. Breng de melk aan de kook, maar houd 4 eetlepels apart. Meng het custardpoeder, 2 eetlepels suiker en de 4 eetlepels melk tot een gladde massa. Voeg al roerend aan de kokende melk toe. Kook op laag vuur al roerend 2 minuten door. Laat 30 minuten afkoelen. Halveer 4 aardbeien en houd apart. Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en snijd in stukjes. Meng de siroop met de poedersuiker, voeg eventueel 1-2 theelepels water toe. Bestrijk 4 bladerdeeghelften met het glazuur. Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf. Verdeel de custard, aardbeien en slagroom over de 4 ongeglazuurde bladerdeeghelften. Bedek met geglazuurde helften. Garneer met de halve aardbeien.