Appelbollen (2)

4 personen

Benodigdheden:

100 gram boter of margarine + 1 eetlepel extra
150 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram suiker + 1 eetlepel extra
1 mespuntje zout
1 ei losgeklopt
4 appelen geschild en klokhuis verwijderd
1 mespuntje kaneelpoeder

Zo maak je het klaar:

Snijd 100 gram boter met twee messen door het bakmeel met de suiker en een snuf zout tot het grove kruimels zijn en wrijf dan het deeg verder soepel met de vingers. Kneed er de helft van het ei doorheen en laat het in de koelkast een half uur opstijven.

Vul de appels met de rest van de boter en bestrooi ze rondom met wat suiker en kaneel. Verdeel het deeg in vieren en rol de stukken uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lapje dat groot genoeg is om de appel in te verpakken. Leg op elke lap deeg een appel en vouw het deeg eromheen. Dit hoeft niet netjes, en als het deeg niet helemaal past is dit niet erg. Zet de appels omgekeerd in een ovenschaal en bestrijk ze met het overgebleven ei. Bak de appels in ± 25 minuten bruin. Laat enigszins afkoelen voor u ze serveert.