Bananensoes met warme chocosaus

4 personen 

Benodigdheden: 

100 gram boter
100 gram bloem
4 eieren op kamertemperatuur
2 rijpe bananen in plakken
4 grote bollen slagroomijs

Voor de saus:

100 gram pure chocolade grof gehakt
100  ml slagroom

 Zo maak je het klaar: 

Breng 200 ml water met een snufje zout en de boter op middelhoge stand aan de kook. Voeg zodra de boter is gesmolten de bloem in één keer toe. Roer minimaal 2 minuten om het deeg te garen, tot het beslag in een bal van de bodem loslaat. Schep het beslag in een kom en laat al roerend afkoelen tot lauwwarm. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Vul de spuitzak met het beslag of gebruik eventueel 2 lepels. Verwarm de oven voor op 200șC. Spuit of schep 8 ronde of ovale porties beslag op het bakpapier. Bak de soezen in de oven in 20-30 minuten goud- bruin en gaar. Zet de ovendeur op een kier en laat de soezen ± 15 minuten afkoelen. Neem dan uit de oven en laat geheel afkoelen. Verwarm de chocolade in de slagroom op een lage stand tot deze is gesmolten en roer goed door. Laat niet koken.

Knip de soezen met een schone schaar horizontaal open en vul ze met plakjes banaan en een bol ijs.

Doop het kapje van de soes in de chocoladesaus en zet deze op het ijs of overgiet de soes met de saus.