Bananenrol

Benodigdheden:

1 stuk bakpapier van 30 x 40
1 citroen
3 eieren
100 gram suiker
75 gram bloem
30 gram maïzena
5 eetlepels suiker
1 borrelglas Grand Marnier of Ameretto
2 dl slagroom
½ zakje slagroomversterker
2 grote bananen
4 eetlepels abrikozenjam

Zo maak je het klaar:

Vouw een vorm met een openstaande rand van 2 cm van het bakpapier, zet de hoeken vast met paperclips en leg de vorm op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 200° C. Raps de schil van een citroen en pers de citroen uit. Scheid de eieren in dooiers en wit. Klop de eiwitten stijf en klop er daarna lepel voor lepel de helft van de suiker door. Klop de dooiers met de rest van de suiker en citroenrasp tot het mengsel als een dik lint van de gardes loopt. Spatel het dooier mengsel door de eiwitten. Spatel er de gezeefde bloem met maïzena door. Schep het beslag in de papieren vorm, strijk de bovenkant glad en bak de koek in 10 tot 12 minuten goudbruin. Leg een theedoek op het werkvlak. Bestrooi met de 2 eetlepels suiker en stort de koek erop. Bestrijk het papier met koud water en trek het van de koek. Snijd de randen van de koek. Rol hem met behulp van de theedoek langs de korte kant op en laat hem afkoelen.

Rol de koek terug en bedruppel hem met likeur. Klop de slagroom stijf met de suiker en de slagroomversteviger. Snijd de bananen in de lengte in vieren en besprenkel de bananen met citroensap. Bestrijk de koek eerst met de abrikozenjam, daarna met de slagroom. (laat de eerste 10 cm vrij)

Beleg in de breedte de repen banaan. Rol de koek op en bestrooi rijkelijk met poedersuiker. Snijd de rol in dikke plakken en leg deze op de zijkant op een bordje.