Bananencake

22 personen

Benodigdheden:

350 gram suiker
200 gram vloeibare boter
3 grote eieren
1 eetlepel vanille extract
3 overrijpe bananen
350 gram bloem
1 zakje bakpoeder
½ theelepel kaneel
½ theelepel nootmuskaat
1 mespuntje zout

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de suiker met de boter en de eieren goed los. Prak de bananen met een vork en roer ze samen met het vanille extract door het suikermengsel. Klop niet te lang, alles moet net gemengd zijn. Roer door de bloem de kaneel, nootmuskaat en het zout. Schep dit tenslotte door het bananenmengsel. Vet een tulband met een inhoud van 1 liter in met boter. Schep er een eetlepel bloem in zodat de bakvorm geheel gebloemd is. Doe het beslag in de vorm en zet de cake in het midden van de oven en maak deze in ongeveer ± 1 uur gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken, komt deze er droog uit is de cake gaar.