Bosbessen kwarktaart

6 personen

Benodigdheden:

250 gram koekkruimels van volkorenbiscuits
80 gram gesmolten boter
10 gelatine blaadjes (geweekt in koud water)
60 ml water
500 gram magere kwark
1 citroen uitgeperst
100 gram witte basterdsuiker
2 dl halfstijfgeklopte slagroom
350 gram bosbessen

Zo maak je het klaar:

Maak de kruimelkorst door de koekkruimels en gesmolten boter goed door elkaar te mengen. Verdeel het deeg over de bodem en de kant van een ingevette springvorm van ± 22 cm doorsnede. Laat deze ongeveer 20 minuten opstijven in de koelkast. In de tussentijd het water aan de kook brengen, de gelatineblaadjes uitknijpen en in het water laten oplossen (wel van het vuur halen). De kwark gladroeren met het citroensap en de suiker. Nu de slagroom er voorzichtig doorroeren. De bosbessen pureren met een mixer. Houd ± 100 gram bosbessen apart om te garneren). De ene helft van de opgeloste gelatine bij de kwark voegen en de andere helft bij de bosbessenpuree voegen. Giet beide mengsel door elkaar in de bakvorm en laat de taart ± 4 uur opstijven in de koelkast. Snijd in mooie punten en garneer met de overige bosbessen en eventueel muntblaadjes en slagroom.