Boerenappelcake

Benodigdheden:

2 appelen geschild en in stukjes
1 theelepel kaneel
½ citroen geraspt en geperst
200 gram zachte roomboter
200 gram fijne tafelsuiker
4 eieren
200 gram boeren cakemeel

Zo maak je het klaar:

Oven voorverwarmen op 150°C. In kom appelstukjes mengen met kaneel, citroensap en rasp. In beslagkom boter, suiker en mespunt zout met mixer in 10 minuten tot licht romig mengsel kloppen.

Eieren en cakemeel in een keer toevoegen en geheel met mixer op laagste stand tot glad beslag mengen. Op hoogste snelheid nog even mixen tot beslag luchtig is. Appelstukjes door beslag spatelen.

Beslag in vorm scheppen (deze mag niet voor meer dan 3/4 gevuld zijn), bovenkant met spatel gladstrijken, 1 richel onder het midden op rooster in oven schuiven. Cake in ± 65 minuten goudbruin en gaar bakken (een erin gestoken satéstokje komt er dan schoon uit.

Vorm uit oven nemen en cake 5 minuten in vorm laten afkoelen. Cake voorzichtig uit vorm laten glijden (indien nodig even met glad met langs rand gaan) en dan op rooster verder af laten koelen. Afgekoelde cake vlak voor serveren in plakken snijden of in plakken snijden en dan tot serveren in plastic folie bewaren.