Brownies met hazelnoten

Benodigdheden:

100 gram hazelnoten
75 gram bittere chocolade
75 gram boter
1 mespuntje zout
2 eieren
200 gram suiker
75 gram zelfrijzend bakmeel

Zo maak je het klaar:

Rooster de noten als ze niet al geroosterd zijn. Verwarm de oven voor op 180° C. Verdeel de noten in een ovenschaal en zet ze ± 10 minuten in de voorverwarmde oven. Let op dat ze niet donker kleuren. Of rooster ze in een koekenpan met antiaanbaklaag die met een paar druppels olie is gesmeerd. Hak de noten grof.

Smelt de chocolade met de boter au-bain-marie of in de magnetron. Klop het zout, eieren en de suiker door. Schep het bakmeel erdoor.

Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het een paar minuten in de vorm afkoelen, neem de koek uit de vorm en snijd deze in de lengte in drie gelijke repen. Snijdt elke reep in 5 gelijke stukken.