Brownies met chocoladeglazuur

Benodigdheden:

300 gram pure chocolade
100 gram melk chocolade
200 gram ongezouten roomboter
4 eieren
200 gram bruine basterdsuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
125 ml slagroom

Zo maak je het klaar:

Breek 200 gram pure chocolade en 100 gram melkchocolade in stukjes en doe deze samen met de boter in een pannetje. Zet de pan op een laag vuur. Roer af en toe en laat smelten tot je een mooi glad mengsel krijgt.

Klop de eieren los in een kom en voeg de basterdsuiker toe. Doorroeren totdat de meeste suiker is opgelost.

Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en roer het door met een houten lepel totdat de ingrediënten gemengd zijn. Niet met een mixer kloppen, dan wordt je mengsel taai van.

Zeef het bakmeel boven de kom en voeg er een snufje zout aan toe. Wederom goed roeren met een houten lepel totdat het mengsel klontvrij is. Giet het beslag vervolgens in een ingevette bakvorm en plaats hem voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180° (175° graden elektrisch).

Laat de brownies ruim 45 minuten afkoelen in hun vorm voordat je ze met het glazuur bestrijkt. Het glazuur maak je als volgt. Doe de slagroom in een pannetje en voeg daaraan de rest van de chocolade toe. Verhit op een laag vuur totdat de chocolade gesmolten is en je een lichtbruin mengsel krijgt. Giet dit glazuur vervolgens over de brownies heen en zet de schaal in de koelkast om af te koelen.