Bladerdeeg gevuld met gebakken aardbeien

4 personen

Benodigdheden:

8 plakken bladerdeeg
1 losgeklopt ei
20 gram aardbeien in plakjes gesneden
1 theelepel roomboter
4 eetlepels suiker
4 eetlepels dikke vanillevla

Zo maak je het klaar:

Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Leg ze daarna een bakplaat met bakpapier. Bestrijk 4 plakjes dun met het losgekopte ei. Leg hierop de andere 4 plakjes en bestrijk deze ook met ei. Leg ze nu 15 minute in de koelkast. In de tussentijd de oven voorverwarmen op 180°C. Als de oven goed warm is kun je de bakplaat uit de koelkast halen en de plakjes nog een keer bestrijken met het ei.

Nu kun je de plakjes bestrooien met de helft van de suiker en dan de bakplaat in de oven zetten. Laat ze ongeveer 15 minuten bakken tot ze goudbruin zijn. Doe de deur van de oven open en zet de oven uit. Haal de bladerdeeg vierkantjes er uit om af te koelen.Hierna snijd je ze door met een kartelmes. Smelt de boter in een koekenpan en doe de aardbeien n erbij Bestrooi deze met de overige suiker en laat even bakken. Daarna kun je het geheel af laten koelen. Als de bladerdeeg plakken zijn afgekoeld bestrijk je de onderste helft met een lepe vanillevla. verdeel de afgekoelde gebakken aardbeien over de onderste helften en zet het kapje er oven op. Direct op eten.