Bananen honing muffin cakes

12 stuks 

Benodigdheden: 

2   bananen  
50   gram roomboter  
150   ml vloeibare honing
2   eieren  
150   ml volle melk
300   gram zelfrijzend bakmeel
2   theelepels bakpoeder  
1   theelepel gemalen kardemon  
6   walnoten in stukjes  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Hak de walnoten in stukjes. Pureer de bananen met een staafmixer of een vork. Smelt de boter. Roer vervolgens de honing en gesmolten boter door de banaanpuree. Klop de eieren los en meng deze met de banaanpuree. Roer vervolgens de melk door het banaanmengsel. Zeef boven een kom het bakmeel met het bakpoeder en de kardemom. Schep het banaanmengsel door het bakmeel (paar klontjes is geen bezwaar). Vet de muffinvorm in. Verdeel het mengsel over de muffinholtes. Bestrooi de stukjes walnoot.

Zet de muffinvorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ± 25 minuten gaar. Laat de muffins 5 minuten in de vorm afkoelen. Haal ze vervolgens uit de vormpjes en laat ze verder op het rooster afkoelen.