Cake met stukjes chocolade

Benodigdheden:

½ lepel bloem
200 gram vloeibare boter
200 gram basterdsuiker
4 eieren
200 gram bloem
1 mespuntje zout
50 gram pure chocolade
50 gram witte chocolade
1 eetlepel cacao
1 eetlepel melk

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven op 150°C. Vet een cakevorm in met boter en bestuif de vorm met een lepel bloem. Doe de rest van de boter in een kom met de basterdsuiker en vanillesuiker in 2 minuten met de handmixer goed door tot een dik vloeibaar luchtig crème.

Klop de eieren één voor één er door, pas als de eerste is opgenomen, dan pas het volgende ei toevoegen.

Zeef de bloem met zout in gedeelten boven de kom, spatel de bloem zo snel en luchtig mogelijk door het beslag. Verdeel het beslag over twee komen. Schep er in de ene kom de meel en in de cacao en de gehakte chocolade erdoor.
In de andere doe je de witte chocolade. Schep de helft van het witte beslag in de vorm, en hierop bruin beslag. Daarna waar witte beslag en dan weer bruin beslag.

Bak de cake in de oven in 1 uur en 15 minuten lichtbruin en gaar. De cake is gaar als er een ingestoken saté prikker schoon uitkomt.

Laat de cake ± 10 minuten afkoelen, en stort hem daarna en laat hem verder afkoelen op een taartrooster.