Chocolade cake letter M

Benodigdheden:

200 gram pure chocolade
3 eetlepels paneermeel
400 gram zachte boter
400 gram witte basterdsuiker
3 zakjes vanillesuiker
8 eieren
400 gram bloem
6 eetlepels cacaopoeder
1 mespuntje jam
2 eetlepels kirsch
2 pakjes chocoladeglazuur
1 potje gekonfijte vruchten
½ garneer amandelen
2 cakevormen van ± 26 cm

Zo maak je het klaar:

Chocolade grof raspen. Oven voorverwarmen op 175°C. Vormen goed invetten en bestrooien met paneermeel. Overtollig paneermeel eruit schudden. In kom boter, basterdsuiker en vanillesuiker met handmixer in ± 5 minuten tot romig mengsel kloppen. Één voor één de eieren erdoor kloppen. Volgende ei pas toevoegen als de eerste is opgenomen in het beslag. Bloem, cacaopoeder en snufje zout in gedeelte erboven zeven en erdoor scheppen. Jam en kirsch toevoegen. Chocolade erdoor scheppen. Deeg in vormen verdelen. In midden van oven cakes in ± 1½ uur bruin en gaar bakken. Caken 5 minuten in de vorm laten afkoelen. Caken uit vormen nemen en verder laten afkoelen.

Bolle kant van caken afsnijden en caken horizontaal halveren. Laat de cake op elkaar staan en snij een hoek van links naar recht af en van de andere cake van recht naar links.

Leg nu de los gesneden cake in de vorm van de letter M. Doe het zelfde met de andere kant. In steelpan glazuur verwarmen, volgens de gebruiksaanwijzing. Letter bestrijken met chocolade, rode en gele vruchtjes halveren. Letter garneren met bloemetjes van vruchten en amandelen. Glazuur in ± 1 uur hard laten worden.