Chocoladetaart (1)

Benodigdheden:

10 gram boter voor het insmeren van de springvorm
125 gram boter
185 gram chocolade
100 gram bitterkoekjes
150 gram fijne tafelsuiker
4 grote eieren
1 spuitbus slagroom
1 bus poedersuiker of cacaopoeder

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de binnenkant van een springvorm van 24 cm dun in met boter. Bekleed de bodem met bakpapier. Breek de chocolade in stukjes, Verkruimel de bitterkoekjes.

Smelt de chocolade au bain marie. roer de boter die op kamertemperatuur dient ze zijn met de suiker tot een luchtig mengsel. Roer met een garde of mixer een voor een de eieren door dit mengsel. Voeg de koekkruimels een beetje bij beetje de gesmolten chocola toe. Giet deze massa in de springvorm en bak de taart in ± 50 minuten gaar. Steek na 40 minuten een houten satépen in de taart om te controleren of hij gaar is. Als de pen er schoon uit komt is de taart gaar. Snijd de chocolade taart los van de wand en laat hem 15 minuten rusten. Verwijder dan de voor en bestrooi de taart met cacaopoeder of poedersuiker. Serveer er slagroom bij.