Chocolade cake met amandelnougatine

8 personen

Benodigdheden:

8 eieerdooiers
200 gram suiker
8 eiwitten
125 gram bloem
5 gram geraspte citroenschil
40 gram cacaopoeder
200 gram amandelschaafsel
200 gram suiker

Zo maak je het klaar:

Maak eerst de nougatine, door de suiker samen met het amandelschaafsel, in een pan met dikke bodem te verhitten. Regelmatig omroeren met een houten lepel. de suiker en amandelen mogen niet verbranden, maar lichtbruin kleuren.

Giet het uit op het werkvlak, wat licht ingewreven is met olie en laat afkoelen. Vervolgens in de keukenmachine goed fijn malen. Klop de eidooiers met 150 gram  suiker op tot ze luchtig zijn. Klop de eiwitten half stijf en voeg dan 50 gram suiker toe en klop de eiwitten nu goed stijf. Meng de bloem met de gemalen amandelnougatine, het cacaopoeder en de citroensap. Schep dit met een houten lepel of spatel door het opgeklopte eimengsel. Meng op het laatst het stijfgeklopte eiwit in kleine hoeveelheden tegelijk erdoor. Schep deze massa in een beboterde en met bloem bestoven, ronde springvorm. Bak de cake af in een voorverwarmde oven op 200°C. in ± 50 minuten. Laat de cake een beetje afkoelen en neem hem uit de vorm. Laat nu op een rooster afkoelen.