Chocoladetaart (2)

12 personen

Benodigdheden:

250 gram boter
10 gram boter om in te vetten
200 gram rietsuiker
5 eetlepels vloeibare honing
4 eieren
200 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel cacaopoeder
2 zakjes walnoten
150 gram gedroogde abrikozen
2 eetlepels zonnebloemolie

Zo maak je het klaar:

Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwam de oven voor op175°C. Vet de randen van de vorm in met boter. Smelt 1½ tablet chocolade au bain-marie. Laat de chocolade iets afkoelen.

Klop met een mixer in een kom de suiker met de boter en roer de honing erdoor. Klop de eidooiers door het beslag en mix de vloeibare chocolade erdoor. Zeef de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder boven de kom en spatel het er luchtig doorheen. Voeg de walnoten en de abrikozen toe.

Klop in een andere kom de eiwitten glanzend en stijf. Schep het eiwit voorzichtig door het beslag.

Schep het beslag in de vorm en zet de taart in het midden van de oven op een rooster. Prik na 45 minuten met een satéstokje in de taart. Komt het stokje er schoon uit is de taart gaar, anders mag hij nog een paar minuten in de oven staan.

Haal de taart uit de oven, laat de taart afkoelen en verwijder de vorm.

Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en voeg de olie toe. Roer voortduren goed zodat de olie en chocolade zich goed mengen. Snij de taart horizontaal doormidden. Besstrijk de onderste helft met de jam en leg de bovenste helft erop. Schenk de vloeibare chocolade op de taart.