Cantuccini

20 stuks

Benodigdheden:

2 eieren
200 gram bloem + wat extra om te bestuiven
125 gram suiker
1 theelepel bakpoeer
1 citroen schoongeboend
100 gram amandelen
2 eetlepels halfvolle melk

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180°C. Split 1 ei en bewaar de eierdooier. Klop het eiwit los met het andere ei. Zeef de bloem.Meng de bloem met 1 mespuntje zot, de suiker, bakpoeder en het losgeklopte ei. Rasp de gele schil van de citroen. Voeg het rasp van de citroen en de amandelen toe aan het mengsel. Kneed het tot een soepel deeg.

Bestuif het werkvlak en je handen licht met de bloem. Vorm van het deeg 2 lange staven van ± 4 cm breed. Leg deze op een met bakpapier beklede pakplaat met voldoende tussenruimte. Klop de eierdooier los met melk. Bestrijk het deeg ermee. Bak in de oven in ± 20 minuten goudgeel. Neem uit de oven en snijd de nog warme koek in schuine plakjes van 1½cm dik. Leg de koekjes op hun kant en bak ze nog ± 8 minuten tot goudbruin en wat donkerder langs de randen.