Chocolade truffeltaart

6 personen

Benodigdheden:

5 eieren
2 eetlepels lauwwarm water
150 gram suiker
100 gram bloem
100 gram maïzena
50 gram cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder

Voor de vulling:

250 ml slagroom
200 gram pure chocolade in stukjes

Voor de garnering:

4 eetlepels cacaopoeder
1 doosje chocolaatjes of chocoladekrullen
1 springvorm Ø 24 cm ingevet, bodem bekleed met bakpapier

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 170°C. Klop de eieren met het water schuimig. Voeg de suiker toe en klop tot het mengsel als een lint van de garde loopt. Zeef de bloem, maïzena, cacaopoeder en bakpoeder er­over en spatel dit door het eimengsel. Schep dit beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Haal de taart uit de vorm en laat deze afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren mits bewaard in een trommel of in plasticfolie).

Snijd de taart horizontaal door. Verwarm de slagroom zonder te koken en smelt hierin de chocolade. Laat dit afkoelen, eventueel in een bak ijswater, en klop het daarna luchtig tot een crème. Verdeel een dun laagje chocoladecrème over een taarthelft en leg de andere helft erop. Bestrijk de boven en zijkant van de taart met een pannenkoekenmes een beetje ruw met de rest van de crème. Strooi of zeef er cacaopoeder over zodat de hele taart bedekt is en garneer met chocolaatjes.