Cakerol met aardbeiencrème

4 personen  

Benodigdheden:

4 eieren
100 gram suiker
1 eetlepel limonadesiroop
125 gram aardbeien
250 gram mascarpone (zachte roomkaas)
2 eetlepels honing
1 busje poedersuiker

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren. Klop het eigeel schuimig met de suiker en de limonadesiroop. Klop het eiwit stijf met een mespuntje zout. Roer de bloem door het eigeelmengsel en spatel voorzichtig het eiwit erdoor. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk met een 2-3 cm dikke plak van het beslag. Bak in 15 minuten midden in de oven goudbruin. Laat de cake na het bakken minstens 1 uur goed afkoelen. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd eventueel de witte harde kernen eruit. Pureer de helft van de aardbeien met de staafmixer of in de keukenmachine en schep dit door de mascarpone. Schep daarna de honing erdoor. Bestrijk de plak cake met het mascarponemengsel, verdeel de rest van de aardbeien erover (snijd de grote aardbeien in stukken). Rol het gebak voorzichtig op. Bestrooi de cakerol vlak voor het serveren ruim met poedersuiker.