Chocolade fudgetaartjes

8 stuks

Benodigdheden:

200 gram bloem + een beetje extra om te bestuiven
75 gram suiker
100 gram ijskoude boter in blokjes
1 eierdooier
1 eetlepel melk

Voor de fudge:

300 gram pure chocolade fijngehakt
200 ml gecondenseerde melk
30 gram boter
100 gram pecannoten

Zo maak je het klaar:

Meng de bloem met de suiker en een snufje zout en kneed de boter snel met de vingertoppen erdoorheen. Kneed met de eidooier en melk erdoor tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast rusten. Verwarm de chocolade met de gecondenseerde melk, boter en een snufje zout. Roer glad en laat al roerend een beetje afkoelen. Houd 24 pecannoten apart. Hak de rest van de noten grof en roer door de fudge.

Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek er 8 cirkels uit en bekleed de taartvormpjes ermee. Snijd de opstaande randen netjes bij en prik gaatjes in de bodem. Leg er bakpapier en de blindbakvulling in en bak de taartbodems in ± 10 minuten gaar. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en laat afkoelen. Vul de taartbodems met de fudge en duw er 3 pecannoten in. Laat nog ± 1 uur opstijven in de koelkast.