Cheesecake met rozen en hartjes

4 punten

 Benodigdheden:

3 blaadjes gelatine
75 gram chocolade chips cookies
1 eetlepel bosvruchtenjam
100 gram frambozen uit de diepvries, ontdooid vocht bewaren
250 gram ricotta
75 gram fijne kristalsuiker
100 ml slagroom
3 pakjes marsepein, rood, wit en groen

Zo maak je het klaar:

Week de gelatine 10 minuten in een bakje met koud water.

Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en meng de jam erdoor.

Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan.

Schenk het vocht van de frambozen in een steelpan en verwarm dit zachtjes.

Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze van het vuur af al roerend op in het warme frambozenvocht.

Klop in een kom de ricotta met de suiker tot een romig mengsel en meng het gelatinemengsel en de frambozen erdoor.

Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel de room luchtig door het ricottamengsel.

Schep alles in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

Laat de taart in de koelkast in 1-2 uur opstijven.

Rol het stuk rode marsepein uit en steek er 4-8 hartjes uit.

Vorm de rest van de rode marsepein tot rozenblaadjes en vorm die tot 2 mooie rode rozen.

Maak van de groene marsepein 2 groene blaadjes en eventueel steeltjes en plak deze tegen de rozen.

Verwijder de rand van de springvorm en zet het kwarktaartje op een kleine platte schaal.

Garneer vlak voor het serveren de bovenkant met de rozen en plak de hartjes tegen de zijkant van het taartje.