Chocolade chips cookies

30 stuks

Benodigdheden:

100 gram zachte boter
100 gram suiker
100 gram donkere basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
2 eetlepels melk
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram pure chocolade in kleine stukjes
50 gram pecan noten of walnoten grof gehakt

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Klop in een kom de boter met de suiker, bruine suiker en vanillesuiker met de handmixer tot een romige massa.

Klop het ei en de melk erdoor en spatel dan het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, de stukjes chocolade en de pecan of walnoten erdoor.

Schep van de helft van het zachte deeg met een eetlepel bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Zorg rondom voor zo’n 5 cm tussenruimte.

Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar.

Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

Bak van de rest van het deeg op dezelfde manier nog een bakplaat vol koekjes.