Cheesecake

12 personen

Benodigdheden:

150 gram biscuitjes
75 gram roomboter gesmolten
25 gram basterdsuiker
570 gram roomkaas
170 gram suiker
75 gram zure room
20 gram bloem
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 blikje kersenvulling

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 130°C. Maal de biscuitjes fijn met een keukenmachine en meng ze met de gesmolten roomboter en de basterdsuiker. Leg het mengsel op het bakpapier op de bodem van de springvorm en druk dit stevig aan. Zet 10 minuten in de vriezer. Meng ondertussen de roomkaas met de suiker en roer het goed glad. Voeg één voor één de bloem, de zure room, de eieren en de vanillesuiker toe en meng alles tot een gladde massa. Giet het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cheesecake 60 minuten in de oven. Laat de cheesecake na het bakken goed afkoelen. Verwarm de kersen enigszins en garneer de cake met de kersenvulling.