Chocolade havermoutkoekjes

20 stuks

Benodigdheden:

150 gram havermout
75 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram fijne kristalsuiker
½ citroen alleen de schil geraspt
75 gram witte chocolade
100 gram gedroogde cranberry's
150 gram boter
1 pakje chocoladeglazuur

Zo maak je het klaar:

Meng in een kom de havermout,bakmeel, fijne kristalsuiker en een klein beetje zout door elkaar.

Breek de chocolade in kleine stukjes.

Schep de citroenschil met de chocolade en de cranberry’s erdoor.

Voeg de boter toe en kneed alles tot een stevig deeg.

Vorm het deeg tot een rol van 4-5 cm dik en verpak de rol in plasticfolie.

Laat het deeg in de koelkast in 30 minuten stevig worden.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de deegrol in plakjes van 0.5 cm dik en leg ze naast elkaar op de bakplaat.

Zorg wel dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

Verwarm de inhoud van het pakje chocoladeglazuur volgens de gebruiksaanwijzingen.

Knip een heel klein gaatje in het zakje en spuit mooie strepen chocolade op de koekjes.

Laat de chocolade stevig worden.