Dubbel gebakken chocoladekoekjes

24 stuks

Benodigdheden:

100 gram zachte boter
150 gram witte basterdsuiker
2 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram extra bittere chocolade

Zo maak je het klaar:

Oven voorverwarmen op 200°C. In kom boter en suiker met mixer licht romig kloppen. Eieren een voor een toevoegen tot homogeen mengsel kloppen. Zelfrijzend bakmeel en ½ theelepel zout boven kom zeven en geheel tot soepel deeg kneden.

Chocolade fijnhakken en brokjes door deeg mengen. Van deeg 2 staven vormen van 8 x 20 cm en in de ruime afstand van elkaar op het bakpapier leggen. Deeg met achterkant van natgemaakte lepel gladstrijken, Bakplaat in het midden van de oven schuiven en deeg in ± 20 minuten lichtbruin bakken.

Bakplaat uit oven nemen en bakpapier met deegstaven op werkvlak leggen. Bakplaat opnieuw bekleden met bakpapier. Deegstaven in plakjes van 2 cm dik snijden en koekjes op bakplaat leggen. Koekjes nog ± 20 minuten bakken, halverwege voorzichtig omkeren met plat mes .

Bakplaat uit oven nemen en koekjes laten afkoelen. Koekjes zijn nu nog een week houdbaar in afgesloten koektrommel.