|
Duitse lebkuchen - geglazuurde kruidkoekjes
30 stuks
Benodigdheden:
75 |
gram blanke amandelen |
200 |
gram bloem |
1 |
theelepel bakpoeder |
1 |
volle eetlepel koekkruiden |
1 |
sinaasappel de rasp er van |
1 |
citroen uitgeperst en de rasp ervan |
1 |
ei |
50 |
gram suiker |
65 |
gram vloeibare honing |
50 |
ml melk |
100 |
gram poedersuiker |
1 |
pakje chocoladeglazuur |
Zo maak je het klaar:
Maal de amandelen in de keukenmachine heel fijn.
Meng de gemalen amandelen in een kom met de bloem, bakpoeder, een snufje zout, koekkruiden, sinaasappelschil en citroenschil.
Klop in een beslagkom het ei en suiker in 5 minuten tot een dikke romige massa en klop de honing en de melk erdoor.
Meng vervolgens het bloemmengsel erdoor tot het een deeg wordt.
Laat het deeg afgedekt met plasticfolie in de koelkast tenminste 1 uur rusten.
De smaak wordt beter als u het een paar uur tot een dag laat liggen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol het deeg op een met wat bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 0.75 cm dik en steek er met de uitsteekvormen koekjes uit.
Rol de restjes deeg opnieuw uit en steek er weer koekjes uit.
Leg de koekjes met tussenruimten op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes –zo nodig in 2 keer– in de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Roer de poedersuiker met 1-2 eetlepels citroensap tot een glazuur.
Verwarm de chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen.
Bestrijk de helft van de koekjes met citroenglazuur en de andere helft met chocoladeglazuur.
Laat het glazuur hard worden en bewaar de koekjes in een trommel.
|